torsdag 13. mai 2010

Vår i skogen

Tiuren, sjefen i skogen.

Orrhanen sloss for livet..

Jeg fikk besøk av en grevling ettter at jeg hadde parkert meg selv langt uti skogen. Jeg skulle egentlig ta bilde av traner, men da den kom snusende så var det utrolig artig! Den kom og var på andre siden av tjernet i ca tre kvarter og det var litt av en opplevelse. Det er første gang jeg har sett den sånn utenom da jeg har sett den vettskremt i veien og holdt på å kjøre på den.

Rådyret er på plass.

Det er mye leven i skogen om dagen.

Hva skjer a?

mandag 10. mai 2010

Tiurleik 2010


Tiurleik er noe av det artigste som foregår i skogen om våren. Den første kvelden var jeg plassert i teltet ca. kl.20, og det tok ikke lange tiden før jeg hørte de første vingeslagene. Så kom det en tiur til som parkerte seg i furua rett over teltet mitt så det regna bark og barnåler ned over hodet på meg, og begynte å spille som en helt. Jeg så fire tiurer på den leiken. Det er en helt spesiell opplevelse å være på tiurleik!

Tiuren går rundt på området sitt å spiller som en gal og jager bort yngre rivaler. Iblant så er det nesten jeg begynner å le fordi den lager så mange rare lyder. Det er utrolig morsomt å høre på..

Det tar på kreftene å sitte/ligge i en stol i opptil 15 timer helt stille, så til neste år blir det et camotelt som det er plass til å ligge i.. Jeg var på to tiurleiker nå. På den ene leiken var det blitt "tynnet" mye i skogen rundt, så tiuren spilte over et så stort område at det ble vanskelig å få noen bilder for den flytta seg før det ble lyst nok.

Jeg fikk ikke noe bra bilde av røya på leiken, men jeg møtte på den i nærheten på veien tilbake.

Det var veldig kaldt noen netter så det hadde fryst på noe. Føler litt sorg over dette bildet siden det er fra vannpytter i spor fra skogsmaskiner som har herjet i skogen rundt tiurleiken..

onsdag 5. mai 2010

Orrfuglleik 2010

Det er ikke vår før du har vært på orrfuglleik! Et av vårens tøffeste eventyr!

Det er utrolig artig når orrene inntar spillplassen og setter i gang med buldringa før du egentlig kan se hva som foregår. Det kan gå på helsa løs når de går løs på hverandre, men det er mest bare skyggeboksing og litt skriking frem og tilbake.

Det er mye flaksing hit og dit for å vise seg fram.

Når hønene kommer innom så svartner det helt for orrhanen og da blir det virkelig liv på leikplassen!

Det har blitt lite søvn den siste tiden, men det er absolutt verdt det. Det har også blitt noen tusen bilder! Jeg har vært på tre forskjellige leiker for å finne ut hvor på myrene de spiller, så jeg kan sette opp noen skjul litt tidligere så de blir vandt til det og at jeg kommer enda nærmere fuglene neste gang..